Ağu

Öğrencilerimizin LGS 2021' de matematik alanında gösterdiği başarılardan dolayı matematik öğretmenimiz Ayşe Tuna'ya okul müdürümüz Fehmi Gündüz tarafından plaket takdim edildi. 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında 1. sınıfları okutan öğretmenimiz Mehmet Keski de başarılı ve özverili çalışmalarından dolayı okul müdürümüz Fehmi Gündüz tarafından ödüllendirildi.

Kas

Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlanmalarına ilişkin çalışmalar yürütülmüştür. Bu kapsamda engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

Unutmayalım ki engellilik birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere görevler düşmektedir. Bu nedenle her alanda onların yaşamlarını kolaylaştırmak, yılın her günü onları anlamak için her gün birlikte çalışalım.

Hoşgörü, sevgi ve saygıyla daha güçlü bir ülkede hep birlikte yaşamı kucaklayalım.

Kas

BENAP ( Besni ilçesinde Eğitimde Niteliğin Arttırılması Projesi ) kapsamında ve okul müdürümüz Fehmi GÜNDÜZ' ün teşvikleri, öğretmenlerimizin katkılarıyla gönüllülük esasına dayalı yaptığımız kurslar devam ediyor. Hafta içi öğleden sonra yapılan ve LGS' ye hazırlanan başarılı öğrencilerimizin katıldığı dersler kapsamında öğrencilerimize pazartesi günü; Türkçe, salı; fen bilimleri, çarşamba; T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, perşembe; yabancı dil, cuma günü ise; matematik dersleri verilmektedir. Öğretmenlerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eder, LGS sürecindeki bütün öğrencilerimize başarılar dileriz.

Kas

Okulumuzda 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılı sosyal mesafe, maske, hijyen gibi pandemi kurallarına uygun bir şekilde tüm kademelerde yüz yüze başladı. Öğrenci ve öğretmenlerimizin sağlıklı ve başarılı bir yıl geçirmelerini diliyoruz.

Ağu

2018-2019 Eğitim -Öğretim yılı sonu itibariyle yapılan merkezi sınavlarda  öğrencilerimiz başarılı oldu. Üç öğrencimiz bursluluk sınavını kazandı. Üç öğrencimiz ise ilçe merkezindeki okulları kazandı.

1- Yağmur Gamze Arslan : Besni Fen Lisesi

2- Fatma Kartal : Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi

3- Erkan Yalçındağ : Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

4- Yunus Kalındemirtaş bursluluk sınavını kazandı.

5- Simanur Tekin bursluluk sınavını kazandı.

6- Yağmur Gamze Arslan bursluluk sınavını kazandı.

Haz

2018-2019 Eğitim Öğretim yılı sonu notlarına göre okulumuz 6. sınıf öğrencisi Goncagül Kalındemirtaş 95,66 not ortalaması ile okul birincisi olmuştur .

May

Ramazan ayında geleneksel sınıf iftarlarımızı yaptık. Ortaokulda dört sınıfımıza farklı günlerde iftar etkinliği düzenledik. Yukarıdan aşağıya 8,7,6, ve 5. sınıflarımız.

Haz

28.06.2019 itibariyle:

Ortaokul kademesinde dört sınıf vardır .

Sınıf mevcutları kalabalık değildir,yeni eğitim öğretim yılında

5/a:14

6/a:18

7/a:20

8/a:31 öğrenci olacaktır.

5 öğretmen çalışmaktadır. (Mat, fen , İngilizce, Sosyal ,Dkab)

Türkçe öğretmeni kadrosu boştur.

Okulumuz ilçe merkezine 45 km mesafededir .

Okulumuza bağlı tek kişilik 6 lojman vardır . Okul bahçesinde yer alan bir lojman boştur.

Ortaokul öğretmenleri için servis yoktur. Öğretmenler genelde köyde kalıyor .

Köyün yakınında Fırat Nehri , Göksu Çayı  ve Roma Döneminden kalma Kızılin Köprüsü bulunmaktadır.